Cafeaua de astăzi se savurează pe terasă, în compania clădirilor istorice și a poveștilor frumoase

E încă iarnă, dar soarele zâmbește blând peste oraș, și te îmbie să-i ții companie în zona în care cel mai mult simți vibrația Timișoarei.

Închizi ochii – lași razele să îți mângăie fața, în timp ce urechile aud doar râsetele copiilor și clopotele celor două biserici din piață, care, duminica, alungă parcă timpul, din sfert în sfert de oră. Apoi, alte secunde, minute, ore, te ademenesc să rămâi țintuit locului, până când timpul parcă se oprește în loc, derulându-se înapoi, asemenea unui film pe celuloid pe care se devoalează frânturi de amintiri, de istorie – recentă sau mai îndepărtată. 

Deschizi ochii – deși e abia începutul lunii februarie, o cafea savurată în centrul orașului astăzi nu mai e doar un vis frumos. Razele blânde i-au făcut pe reprezentanții teraselor din zona istorică să-și amenajeze spațiille, să curețe de praf mesele, să scoată păturile pufoase și să își îmbie clienții cu preparatele proaspăt pregătite. Răspunsul a fost pe măsură –  terasele au fost neîncăpătoare pentru cei care iubesc Piața Unirii, cafelele sau ceaiurile delicioase, dar și pulsul orașului din superba zonă istorică.

Dacă astăzi nu ai reușit să-ți începi ziua aici, poate vrei să știi că mercurul din termometre ține cu noi și mâine! ? 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *