Biciclete electrice premium, produse la Timișoara de firma germană Corratec

Corratec, producător german de talie mondială produce deja în orașul nostru aproximativ 350 de biciclete electrice pe zi, dar ținta este de 1000 – 1200 de biciclete pe zi, la începutul anului 2024. campion mondial.

„Cu toții am creat ceva admirabil împreună, într-un timp foarte scurt despre care nimeni nu a crezut că va fi posibil. Procesul normal pentru această operare și planificare a producției este de aproximativ doi ani. Și apoi vine implementarea. Noi eram pregătiți pentru producție, în planificare și implementare în trei luni. Astăzi, producem deja aproximativ 350 de biciclete electrice pe zi”, spune Konrad Irlbacher, proprietarul afacerii de familie, care produce unele dintre cele mai competitive biciclete electrice, la nivel mondial.

Bicicletele produse de firma germană sunt din categoria premium. Prețul acestora se situează între 2500 și 12.000 de euro. Deocamdată, bicicletele electrice care sunt produse de Corratec la Timișoara nu sunt comercializate pe piața locală. 

Până la finalul lui 2022/începutul lui 23, cifra vor urca la 600 de biciclete electrice pe zi.

„Producția din Germania nu va fi redusă, mai spune Kondrad Irlbacher,  iar producția din Taiwan, care este în principal pentru SUA, țările asiatice și Australia, nu se va reduce nici ea. Timișoara este un loc frumos, o locație specială în Europa. Pentru mine, aici în România, la Timișoara, suntem într-o poziție care aduce continentele împreună”.

Alte patru linii de producție vor sosi la fabrica de la Timișoara: una, în această lună, următoarea, în decembrie, iar încă două, în 2023. Până la debutul lui 2024, la Corratec Timișoara se vor produce 1000–1200 de biciclete pe zi.

La fabrica de biciclete Corratec de la Timișoara lucrează în prezent 8o de angajați, dar pe măsură de producția va crește și se va diversifica, numărul acestora se estimează că va ajunge la 500. 

Din dorința de a se implica în viața comunității, compania a organizat Corratec 1st race 2022 Timisoara, prima competiție de mountainbike din oraș, la care au concurat nume mari ale disciplinei, precum campionul mondial en-titre Simon Gegenheimer, campioana mondială a fetelor,  italianca Gaia Tormena, dar și Titouan Perrin Ganier, campionul Franței și de patru ori campion mondial.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *