Ateliere de storytelling și de interpretare a patrimoniului, cu Cristina Chira și Irina Leca, la Common Heritage – The Tale of Four Cities

Patrimoniul arhitectural devine nu doar un reper al istoriei, ci și o fereastră spre înțelegerea valorilor și a spiritului unui popor. Evenimentele din cadrul proiectului Common Heritage – The Tale of Four Cities, care va fi găzduit în acest weekend în Timișoara, își propune să aducă la lumină aceste valori și povești din patrimoniul orașelor Timișoara, Szeged (Ungaria), Subotica (Serbia) și Odesa (Ucraina).

Organizat de Prin Banat, prin Heritage of Timisoara, proiectul aduce în fața publicului în acest sfârșit de săptămână mai multe evenimente deosebite care unesc arta, istoria și arhitectura, printre care se numără, în 18 septembrie, un atelier de storytelling, susținut de Cristina Chira.

Evenimentele care vor avea loc în acest sfârșit de săptămână în cadru proiectului „Common Heritage – The Tale of Four Cities”:

În cadrul atelier de storytelling, pasionații de povești și istorie sunt invitați la Casa Jakab Toffler, unde Cristina Chira, recunoscută pentru talentul său de a țese povești fascinante, va conduce nu doar atelierul, ci va face și o călătorie în timp, dezvăluind secretele și poveștile orașului, ale locurilor și oamenilor care l-au definit.

Un alt eveniment se va desfășura în 19 septembrie, când Irina Leca va susține un atelier de interpretare a patrimoniului în Pepiniera. 1306 plante. Participanții vor avea șansa de a învăța cum să citească și să interpreteze elementele patrimoniului, într-un mod care îmbină istoria, arta, arhitetura și natura.

Irina Leca, cu experiența și pasiunea sa, va fi ghidul perfect pentru aprofundarea și aprecierea patrimoniului local.

Aceste evenimente, prin combinația dintre storytelling și interpretarea patrimoniului, oferă o oportunitate unică pentru locuitorii și vizitatorii Timișoarei de a se conecta la rădăcinile și poveștile orașului. Mai mult, acestea subliniază importanța conservării și revitalizării patrimoniului cultural, arhitectural și natural, amintindu-ne că fiecare piatră, clădire sau plantă are o poveste de spus.

Common Heritage – The Tale of Four Cities” nu este doar un proiect, ci o celebrare a patrimoniului și a poveștilor care ne definesc ca comunitate. Cu inițiative precum aceasta, Timișoara își consolidează poziția ca un centru cultural capabil să privească în trecut cu mândrie și să îmbrățișeze viitorul cu speranță.

Organizat de Asociația Prin Banat, proiectul Common Heritage – The Tale of Four Cities face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *