Asociația Teatru pentru Tine transformă gândurile pasionaților de teatru în scenarii de spectacole, la cea de-a 4-a ediție Dramalogue Festival

Festivalul de teatru citit Dramalogue ia anul acesta forma unui Dramalogue de Capitală și își dorește să identifice tineri iubitori de teatru cu potențial de dramaturgi.

Cea de-a 4-a ediție a festivalului a debutat cu un apel public lansat de asociația Teatru pentru Tine, în care pasionații de teatru sunt invitați să reflecteze asupra direcției identitare a orașului, din perspectivă culturală, și să-și trimită ideile într-un sinopsis.

Apelul este adresat studenților la Facultatea de Teatru sau Facultatea de Jurnalism, elevilor ce studiază la Liceul de Arte Ion Vidu sau oricărui tânăr pentru care teatrul joacă un rol important în viață, chiar și în afara zonei academice.

Fragmentele de text vor fi trimise la adresa teatrupentrutine@gmail.com până pe 25 septembrie, alături de o scurtă descriere personală care să evidențieze legătura cu teatrul.

Pe 26 septembrie vor fi anunțate cinci texte câștigătoare (selectate de actorul și dramatugul Adrian Jivan și regizorul Marius Lupoian), ce vor fi transformate în scenarii de teatru în cadrul unui atelier de scriere coordonat de Adrian Jivan, iar ulterior puse în scenă de Marius Lupoian. Spectacolele finale de teatru citit vor putea fi urmărite în mai multe locuri publice din Timișoara, în prima jumătate a lunii octombrie.

Mai este Timișoara un oraș multicultural? Reprezentăm în continuare o referință civică și culturală pentru alte orașe și regiuni ale României? Tinerii care vor scrie texte în acest proiect au șansa de a explora aceste întrebări, de a discuta diferitele perspective asupra Timișoarei de astăzi.

Dramalogue de capitală este un microfestival de teatru lectură, prin care sunt susținuți deopotrivă scriitorii emergenți și cititorii (printr-o ofertă de texte pe teme relevante în context local: transformarea orașului în anul capitalei, identitatea fluidă a Timișoarei, direcția orașului în viitor, etc.). Evenimentul este organizat de asociația Teatru pentru Tine și finanțat de Ministerul Culturii, prin programul Acces 2023.

Asociația Teatru pentru Tine este o asociație înființată în 2013 de către un grup de tineri actori și regizori din Timișoara. Scopul asociației este acela de dezvolta sectorul teatrului independent din partea de vest a țării și de a genera proiecte și programe educative folosind metode teatrale sau inspirate din teatru.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *