Asociația Noi Re-Cream lansează proiectul „Armonii Integrative”, o inițiativă inovatoare ce folosește arta ca limbaj universal pentru incluziune
Asociația Noi Re-Cream lansează proiectul „Armonii Integrative”, o inițiativă inovatoare ce folosește arta ca limbaj universal pentru incluziune.
Prin ateliere de teatru, muzică și dans, copiii cu nevoi speciale de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” din Timișoara vor descoperi noi forme de expresie și comunicare, într-un mediu sigur și empatic.

Pe parcursul a patru luni (martie – iunie 2025), artiștii Ana-Maria Ursu (teatru), Sorina Savii (muzică) și Alexandra Gîrbea (dans) vor ghida copiii – cu sprijinul cadrelor didactice – spre o călătorie artistică ce stimulează emoțiile, imaginația și colaborarea.
Proiectul se va încheia cu un spectacol regizat de Ana-Maria Ursu, unde micii artiști vor avea ocazia să-și împărtășească talentul cu publicul.

„Armonii Integrative” răspunde unei nevoi esențiale în România, unde copiii cu autism, sindrom Down sau deficiențe de auz încă întâmpină bariere în educație și integrare socială.
Prin muzică, dans și teatru, se creează un spațiu sigur, o platformă de experimentare a simțurilor și a emoțiilor, care le oferă copiilor cu deficiențe de auz posibilitatea de a „simți” sunetele prin vibrații, iar celor cu autism și sindrom Down oportunitatea de a-și armoniza ritmurile interioare prin mișcare și joc teatral.

Această inițiativă se bazează pe succesul colaborării anterioare dintre Asociația Noi Re-Cream și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” în cadrul proiectului „Școli Creative”, sprijinit de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.
Acum se continuă acest demers, demonstrând că arta nu este doar spectacol, ci și un instrument de transformare profundă.

„Armonii Integrative” este dezvoltat de asociația Noi Re-Creăm în parteneriat cu Teatrul Basca și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan din Timișoara, co-finanțat de AFCN.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Descoperă mai multe la Best of Timisoara
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!