AnimaDOK, atelierul care abordează animația dintr-o perspectivă aducațională și creativă, la Timișoara

În perioada septembrie-noiembrie 2022 ?????????? a dezvoltat proiectul ????????, singurul atelier de animație organizat in Timișoara, singura inițiativă care abordează acest gen artistic dintr-o perspectivă educaționala si creativă.

Atelierul s-a adresat studenților, absolvenților și pasionaților care vor să învețe sau să își perfecționeze tehnicile de animație, dar și celor interesați să își dezvolte o estetică proprie în procesul de interpretare a realității.

Prin această inițiativă pe care noi o vedem continuată si multiplicată încercăm să relansam o tradiție care a existat în Timișoara anilor 70-80, când prin intermediul câtorva oameni creativi și a unor cinecluburi cu tradiție s-au realizat filme de animație tip stop-motion și chiar producții clasice desenate pe acetofan, spun inițiatorii proiectului AnimaDOK.

Daca atelierul de animație precedent lansat de ?????????? a oferit studenților ca subiect, un fragment dintr-un interviu cu activistul Valeriu Nicolae, la Radio România Cultural, în care este tratată situația copiilor din Ferentari, anul 2022 a adus în prim plan povestirea autobiografică emoționantă, scrisă și citită de Mădălina Aldescu, tânără scriitoare și elevă la un liceu din Timișoara.

Cursanții au realizat, în baza unui proces de co-creație un scurt-metraj de animație tip omnibus, care se află în stadiul de finalizare și care urmează a fi prezentat de ??????????.

Implicați în ???????? au fost tutorii și experții ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​‌ ‌‌??????? ????????? ​​​​​​​​​​​​​​​- Senior VFX Artist & Animator și ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​?????? ????? ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​- regizor de film, precum și cursanții Iris Neag, Alexandra Ștefan, Andra Stanciu, Vifor (Ștefan Sabău-Jurca), Alexandra Abrudean, Carmen Burnar, Sabina Vâtcu, Călin Adela-Mălina, Ștefan Chelaru, Dafina Bușu, Gina Dinu și Ștefana Nanu.

Sesiunile au cuprins ateliere de învățare, muncă și creație, atât în format individual, cât și în grup, prin intermediul platformei zoom, precum și în format fizic, în studioul ??.???.???, unde au avut loc sesiunile deschise, de feedback și work-in-progres, susținute de tinerii autori și experții tutori.

???????? este un proiect dezvoltat de către ?????????? și cofinanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *