Amatto și Yamato Zaharia, Jasmina Ciocoiu și Alexandru Beleiu, profi de sport pentru 200 de elevi din județul Timiș

Două sute de elevi de școală primară din județul Timiș vor face în această săptămână orele de sport cu mari sportivi ai României, ca o pledoarie pentru întoarcerea pe terenul de sport după un an de pandemie.

Vor fi profi de sport pentru o zi, la școli din Buziaș și Ghiroda, campionii mondiali Amatto Zaharia, Yamato Zaharia, Jasmina Elena Ciocoiu, campionul european Alexandru Beleiu și alți campioni naționali, sportivi de performanță și antrenori cu rezultate remarcabile atât pe plan local, cât și național. Programul „Azi sunt Profu’ tău de sport!” este parte a Proiectului european „WoW EUROPE”, care pledează pentru mișcare și pentru întoarcerea la sport – cu atât mai importantă după un an de pandemie.

Îi chemăm pe cei mai tineri elevi să facă sport, pentru că sportul și educația sunt cele mai potrivite căi prin care ei vor deveni oameni adevărați. „Azi sunt profu’ tău de sport!” este o acțiune pe care am inițiat-o în urmă cu 6 ani, iar în cadrul ei au avut loc sute de ediții. Suntem fericiți să avem alături de noi atâția sportivi minunați, ambasadori Născut pentru Sport, care sunt adevărate modele pentru tânăra generație, și oficialități timișene dornice să demonstreze că și la acest capitol, al implicării în mișcarea sportivă de masă, Banatul e fruncea”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației JUNIOR SPORT – inițiator și coordonator al Proiectul „WoW EUROPE”.

Marți, 11 mai, 11:00. Primii profi de sport vor veni la Liceul Teoretic din Buziaș. Aceștia sunt antrenorii de la CS Phoenix Buziaș Theodor Moisă (lupte) și Bogdan Ghișa (Kickbox), care vor organiza și demonstrații, pe viu, susținute de elevi sportivi ai liceului. La eveniment vor participa, de asemenea, Sorin Munteanu (primarul orașului Buziaș), Cristian Cîndea (viceprimarul orașului Buziaș și președintele CS Phoenix Buziaș), Lidia Lozer (directorul Liceului Teoretic din Buziaș) și Constantin Osain (inspector școlar specializare sport).

Joi, 13 mai, 13:00. A doua acțiune va avea loc la Școala Gimnazială din Ghiroda. Alexandru Proteasa (vicepreședinte Consiliul Județean Timiș), Marin Popescu (inspector școlar general), Constantin Osain (inspector școlar specializare sport), Ionuț Stănușoiu (primarul comunei Ghiroda), Ioana Snejana Vîtu (director Școala Gimnazială Ghiroda), Laura Popan (administrator public la Primăria Comunei Ghiroda, Marius-Mihai Poclid (director Club Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii) sunt personalitățile oficiale ale evenimentului.

Profi de sport vor fi, Amatto Zaharia -multiplu campion mondial, european și național la Kempo și, în același timp, președinte al Federației Române de Kempo și Yamato Zaharia – multiplu campion mondial, european și național la Kempo. Cei doi vor oferi audienței „Confruntarea campionilor mondiali”: o demonstrație sportivă de înaltă calitate.

Elevii de la Ghiroda vor avea parte, de asemenea, de alți profi de sport celebri: Jasmina Elena Ciocoiu – campioană mondială la XFC, dublă campioană națională la Kickbox și triplă campioană națională la Hand to Hand Fightingiar (care, la rândul ei se va confrunta, într-o spectaculoasă demonstrație sportivă, cu Yamato Zaharia), Marius Eugen Ciocoiu – instructor secția Arte Marțiale de contact și, implicit, antrenorul noii secții de Kempo de la CSC Ghiroda, Cristian Stoenescu – antrenor Arte Marțiale de contact, Ana-Maria Bucșă – instructor karate, Alexandru Miculescu și Andra Păcuraru – sportivi ai CSC Ghiroda și Giarmata Vii – secția dans sportiv, precum și reprezentanți ai echipei locale de fotbal: zvan Leuca (antrenor fotbal) și Cosmin Mancaș (căpitanul echipei).

Un loc aparte îi va reveni lui Alexandru Beleiu, dublu campion european la motociclism. Alexandru Beleiu este primul român campion european de motociclism la competiția „Alpe Adria Vintage 2019” – clasa Open Special, unde a câștigat ambele manșe ale principalei clase Vintage, clasa Open Special.

Despre proiectul WoW EUROPE

Proiectul „WoW EUROPE”, conceput și accesat de Asociația AMA Events, este coordonat de Asociația Junior Sport și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”. Proiectul se derulează în România și în alte 9 țări europene: Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia și Republica Macedonia de Nord.

Programul „Azi sunt Profu` tău de sport!” a mai derulat, în cadrul acestui proiect de nivel European, în perioada februarie-mai 2021 alte două acțiuni în România, trei în Letonia, una în Italia și una în Portugalia. Aspecte de la aceste acțiuni, precum și alte detalii despre proiectul WoW EUROPE, puteți găsi pe site-ul https://woweuropeproject.eu/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Proiectul-WoW-Europe.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *