A fost Banat Brunch cu aromă de trandafiri, se pregătește un nou weekend cu gust autentic

Primul eveniment de cultură gastronomică Banat Brunch din acest an a fost o adevărată sărbătoare a bucatelor tradiționale, a obiceiurilor vechi, dar mai ales a trandafirilor înfloriți în Comuna Curtea din județul Timiș.

Începem cu o supă de salată verde cu slănină, ciorbă de fasole uscată cu afumătură, carne de porc friptă în dubă cu cartofi moi și tocăniță de iepure cu mămăliguță. Alături de ele stau mazărea bătută cu uloi de ludae și pâinea de casă cu zacuscă. Dacă sunteți la fel de pofticioși ca noi, cu siguranță vi le imaginați deja. Dacă mai aveți, totuși, nevoie de argumente, adăugăm și ceva dulce, neaparat cu aromă specifică – papanași cu dulceață de trandafiri și plăcintă cu ludai. Nu lipsesc nici băuturile: sirop de trandafiri, ceai de mentă și suc de soc. De toate s-au bucurat cei care au răspuns „prezent”, în weekend, la invitația lansată de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș.

După brunch-ul luat în gospodăria familiei Grecu, producător local de trandafir, cei aproape 60 de participanți au vizitat Muzeul etnografic al familiei Mănescu, Biserica de lemn ”Cuvioasa Paraschiva” și au fost invitați la ateliere de făcut mături, cozi de lemn și artizanat.

Evenimentul organizat la punctul de întâlnire al Dealurilor Lugojului cu Munții Poiana Ruscă este primul dintr-o serie delicioasă. Lista lor o găsiți aici.

”Duminică, 13 iunie, vă dăm întâlnire într-una dintre cele mai frumoase locații din Dumbrava: la Șură. La numărul 174, în gospodăria olarului, se vor aduna nu doar aromele bucătăriei locale, ci și cei mai cunoscuți meșteșugari ai zonei. Veți putea desluși tainele opincăritului, ale sculpturii în lemn, ale olăritului sau picturii pe ceramică și veți putea învăța să faceți „csiga”. …Nu știți ce sunt „csiga”? Haideți la Dumbrava! 

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș

Meniul va conține salată de vinete, unt de casă, gem de merișor, verdețuri de sezon, ouă fierte de prepeliță, pastă de slănină afumată și multe, multe altele. Toate detaliile referitoare la program și înscriere se află aici.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *